Tutorial : Close Tab Text

Post by Adilla Shahirah | 7:22 pm | 2 Nutella |

Assalammualaikum, Ramai yang tanya macam mana Eyra buat macam tu.. Maksudnya, kalau korang tekan perkataan tu, nanti automatik blog atau tab tu tertutup. Paham? Okeyp. Caranya mudah jewp.

Update blogger Interface
Pergi Dashboard > Layout > Add A Gadget > HTML/JavaScript

Old Blogger Interface
Pergi Dashboard > Design > Add A Gadget > HTML/JavaScript

Ataupun, apa-apa sahajalah. Kalau classic template/blogskin, memandailah cari tempat nak paste kod ni

Pastu, copy kod ni. Pastekan kat ruangan yang dikehendaki ye :



<center>Tak Suka boleh tekan <a href="javascript:window.close();">SINI</a></center>
Save.

Kata Kunci
Biru : Ayat sebelum nak close text. Boleh tambah/tukar/ganti sendiri oke.
Merah : Ayat close text. Boleh ubah kepada yang anda suka.
Hijau : Kalau tak nak ayat ni center/tengah boleh buang je kod tu. Kalau nak center, biarkan je

Credit : Kihah


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

2 comments:

Azzahra Nafaraisya said...

apelah kak Dilla!! tak berfungsi nih, gimana dunk??

Azzahra Nafaraisya said...

maap yg ini berfungsi, maksudku tuh yg tutorial "CHOOSE ONE BACKGROUND" itu loh kak, gk berfungsi malah jd kacau ._.v