Tutorial bumbung blog

Post by Adilla Shahirah | 9:50 pm | 5 Nutella |
Assalammualaikum. Eyra ada request dari seseorang. jom tengok mcam mana tuto ni.

Sila klik imej untuk zoom lagi dengan lebih dekat lagi.
  
  

 
Ok kalau dah siap uploadkan ke mana-mana photo hosting. Copy and paste je code dibawah untuk body css.
background: #fff url(‘IMG URL ANDA’) top repeat-x;background-attachment: fixed; 
korang pastekan dekat atas </style>. seach code tu dekat Edit template.
Selamat mencuba ye sweeties! Kalau menjadi/tak menjadi sila bagitahu dalam komen ni ye.


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

5 comments:

Najla Najihah said...

Oh! Baru saya tahu! Terima kasih ya buatkan tuto ni.. Dah lama cari ni.. :) hikhik.. Gudluck upsr :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

untung orang yang tahu buat tuto, blog pun cantik :)

Cik JariManis said...

assalam dear...sya pakai simple template..dah cuba buat tapi tak jadilah.... hmmm mcm mna eh?