Simple Giveaway by Musical Xiao

Post by Adilla Shahirah | 2:15 am | 2 Nutella |
Assalammualaikum. K, Eyra tolong promote GA ni sebab Eyra ada sponsor barang blog :) Eyra post entry ni untuk ajak korang join Giveaway ni. Eyra ada sponsor. sponsor apa? header untuk 2 org dan full edit template denim untuk 1 orang. jom, banyak hadiah menarik..



Syarat-syarat :

Hadiahnnya seperti :

  • 2x topup RM 5 
  • RM 50
  • t-shirts
  • 2x header blog
  • 1x full edit blog denim
  • 3x keychain kristal
  • ebook 1001 resepi biskut

yang Rrm 50 and t-shirts untuk top refferal
jadi ? promote habis-habisan. yang lain random.org :)
GA ni bermula dari 29/11/2012 -----> 29/12/2012 

Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Header - part 20

Post by Adilla Shahirah | 1:16 am | 6 Nutella |
Assalammualaikum. Dilla nak bagi korang header. Dilla sendiri buat k, siapa nak RE-FREEBIES tolong credit kat Dilla. For haters kalau tak suka boleh blah dari sini.

 http://i.imgur.com/0anQ0.png
http://i.imgur.com/XQ6wM.png

Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST DESEMBER AMERCORNER

Post by Adilla Shahirah | 12:00 am | 0 Nutella |
Assalammualaikum.


Tamat : 30 November 2012 ( 11.59 P.M )
Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Segmen "I want doodle from Bieha

Post by Adilla Shahirah | 4:25 am | 4 Nutella |
Assalammualaikum..

http://2.bp.blogspot.com/-jrSNGQbcQx8/ULIF18EjO4I/AAAAAAAABiI/Vv3irddPuJk/s1600/banner+segmen.jpg
Tag : Nabila | Farah | Nazifa

Syarat-syarat :

  • Follow blog Bieha
  • Like Fanpage Bieha
  • Buat satu entry bertajuk "Segmen "I want doodle from Bieha
  • Letak banner di atas dan link ke entry Bieha
  • Tag seberapa orang dah pastikan mereka tahu *sunat
  • Letak link entri di komen dia tempat lain tidak dilayan
Pemilihan berdasarkan : 
- Top refferal: 2 pemenang \Ikut citarasa sendiri/
- Entry kreatif (bodek jangan tak bodek): 4 pemenang \Single doodle dengan 2 item tambahan/
- Random: 4 pemenang \Single doodle/
Eyra nak sangat doodle dari Bieha, sebab apa? sebab comel-comel belaka. Eyra teringin jugak nak buat tapi kalau buat mesti tak jadi, so Eyra join segmen ni, mana tahu mungkin dapat rezeki, siapa tahu kan? So, bagi Eyra doodle Bieha kemas dan cantik. untung la pandai buat doodle comel macam tu, Eyra? hmm. memang tak reti sangat nak buat. so, mari join Segmen yang Kak Bieha buat. harap korang join bagi menghangatkan lagi Segmen ni.


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Holiday Giveaway By Anis and Fareesha

Post by Adilla Shahirah | 10:25 pm | 0 Nutella |
Assalammualaikum.


Syarat - Syarat Nak Join
1) Mesti ada  Acc facebook dan Acc blog
2) Warganegara Malaysia ... Negro,Afrika or what ever x diterima :)
3)Follow ANIS dan FAREESHA
4)Wajib follow penganjur dan sponsor 
5)Buat  entry bertajuk "Holiday Giveaway By Anis and Fareesha"
6)Tempekkan Banner kat sidebar and entry
7) Copy semua sponsor :)
8)Entry mesti kemas ye :)
9)Like | Like

Sponsor :

Sponsor By Iha Mahdzir - FOLLOW
JAM ICE WATCH X2
SPECTACLES HELLO KITTY X2

Sponsor By Fareesha  -Like | Like | Follow
TUDUNG BAWAL 
PHOTOPROPS MOUSTACHE
PHOTOPROPS RIBEN
FELT BOOKMARK NAME
FELT NAME
DOMO BEADS
Sponsor By Ayin - Like | Follow | Follow 
FELT CRAFT

Sponsor By Fatin Alyaa Adzmi - Follow | Click 
HANDMADE CRAFT x2

Sponsor By Iera Nad - Follow
TOPUP RM3

Sponsor By Miraa Hussin Follow | Like
MHB ID - 1 YEAR

Sponsor By Izzati Zuhairi - Add | Follow | Join
LOMO
SPECTACLES HELLO KITTY X2
Nama Blog : I'm a Blogger
Nama Twitter : @LeSwaggie_
Nama Facebook : Nur Adilla Shahirah Shamsuri

Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Segmen Kenal-Kenal Bersama Aisyah Humaira'

Post by Adilla Shahirah | 8:57 pm | 4 Nutella |
Assalammualaikum.



Hi, Nama sebenar Eyra ialah Nuradilla Shahirah. Biasanya orang panggil Adilla | Shahirah | Dilla | Eyra. Eyra dilahirkan pada 24 Mei 2000 dan sekarang berumur 12 tahun. baru lepas ambil result :D Status Eyra single. Eyra masih lagi belajar. dah tahun depan sekolah baru. and tahun depan jugak ada PBS. sobsob., sedih.




Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Giveaway Craftmerahjambu 2012

Post by Adilla Shahirah | 8:38 pm | 3 Nutella |
Assalammualaikum readers!


Tag : Hazirah | Hadifah


Terma dan Syarat utk menyertai Giveaway Craftmerahjambu 2012.

1. First of all, u need to be my follower in my blog &  facebook (Craft Merah Jambu)

2. Click the 'like' facebook button (on the right side of this blog)

3. You must post about this blog's giveaway at your own blog or facebook or twitter or instagram or other social networks and don't forget to include the pictures of Craftmerahjambu's giveaway as above(tag ur friends too)! You also must link my blog in your post!

4. If u post more than one about my blogshop, u will get big chances to be the 3 lucky contestants!

5. Don't forget to leave your name, email address and URL link of your post (in the comment BOX of this post) & don't forget to pray that u're the lucky one!;))

That's it..simple rite? what are u waiting for? join this giveaway rite now
to win the mystery gifts! ;)
 Those who are fail to follow in time will not be included in the lucky draw list.

This giveaway
will start on Wednesday, 21st November and
will ends on Sunday, 2nd December 2012 at 11.59 p.m. 

You have 12 days only to join this blog's giveaway.

The names of the 3 lucky winners & the lovely+nice mystery GIFTS
will be announced
a week after of the closing date.

Please join and wish you all the best!

Hadiah :

Hadiah diimport dari KOREA. jom join.


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE

Post by Adilla Shahirah | 11:30 pm | 3 Nutella |
Assalammualaikum readers ;)


Tag : Nabila | Aqilah


1) FOLLOW DAN LIKE FANPAGE GIRL ON THE SLOPE
2) BUAT ENTRY BERTAJUK: 1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE
3) SILA LETAK BANNER DI ATAS DI DALAM ENTRY ANDA
4) TAGGING RAKAN JIKA ANDA MAHU. DIGALAKKAN TAG (maklumkan pada rakan tag)
5) LETAK LINK ENTRY DAN FB ANDA DI RUANGAN KOMEN DIBAWAH (untuk semakan)
6) PEMENANG AKAN DIPILIH SECARA RAWAK.
7) PEMENANG AKAN DIHUBUNGI MELALUI BLOG PEMENANG ATAU INBOX FB PEMENANG
8) JIKA ADA SEBARANG PERTANYAAN, SILA HUBUNGI SAYA DI INBOX FANPAGE GIRL ON THE SLOPE.

Hadiah giveaway :




Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Nabila Medan's Giveaway

Post by Adilla Shahirah | 12:28 am | 4 Nutella |
Assalammualaikum.

Tag : Faqihah / Farah

Hadiah :

Rilakumma Cute Keychain X 3 ,
Domokun Purse X 1 ,
Cute Note Pad X 2 ,
Rilakumma Wood Clip X 1 ,
1 Set Handmade Card X 1 ,
Topup RM30 X 1 ,
Topup RM5 X 2 ,
Topup RM5 X 1 ,
Topup RM10 X 3 ,
Cute Doodle X 4 ,
Topup RM5 X 2 ,
Topup RM20 X 1 ,
Topup RM20 X 1  

Hadiah awesome. jom join :D


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Header : Part19

Post by Adilla Shahirah | 6:01 am | 4 Nutella |
Assalammualaikum. ok tak??

http://i.imgur.com/lxfI4.png

Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Maksud bulan Kelahiran Kamu

Post by Adilla Shahirah | 8:49 pm | 10 Nutella |
Assalammualaikum.


Ada jumpa satu Artikel yang bertajuk "Maksud bulan Kelahiran Kamu" I just want to share with you. :p Korang bulan berapa? Dilla bulan MEI :o


JANUARI
Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik. Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik. Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan. Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur. Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam. Pandai mengambil hati orang lain. Pendiam kecuali telah dirangsang. Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi. Mudah mendisiplinkan diri sendiri. Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema. Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya. Cukup sayang pada kanak-kanak. Suka duduk di rumah. Setia pada segala-galanya. Perlu belajar kemahiran bersosial. Sifat cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI
Berfikiran abstrak. Sukakan benda yang realiti dan abstrak. Bijak dan pintar Berpewatakan yang mudah berubah. Mudah menawan orang lain. Agak pendiam. Pemalu dan rendah diri. Jujur dan setia pada segalanya. Keras hati untuk mencapai matlamat. Tidak suka dikongkong. Mudah memberontak apabila dikongkong. Suka kegiatan yang lasak. Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif. Mudah mempamerkan marahnya. Tidak suka benda yang remeh-temeh. Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya. Sangat berani dan suka memberontak. Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya. Pemerhatian yang tajam. Suka hiburan dan sukan. Suka benda yang bersifat seni. Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran. Berkecenderungan pada benda yang tahyul. Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros. Belajar untuk mempamerkan emosi.

MAC
Berpesonaliti menarik dan menawan. Mudah didampingi. Sangat pemalu dan pemendam rasa. Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati. Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran. Suka pada kedamaian. Sangat peka pada orang lain. Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain. Tidak cepat marah dan sangat amanah. Tahu membalas dan mengenang budi. Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam. Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal. Suka berangan-angan. Suka melancong. Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi. Kelam kabut dalam memilih pasangan. Suka dengan hiasan rumahtangga. Punya bakat seni dalalm bidang muzik. Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik. Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan

APRIL
Sangat aktif dan dinamik. Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal. Sangat menarik dan pandai menjaga diri. Punya daya mental yang sangat kuat. Suka diberi perhatian. Sangat diplomatik (pandai memujuk ). Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang. Sangat berani dan tiada perasaan takut. Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah. Emosi cepat terusik. Cuba kawal perasaan. Kecenderungan bersifat pendendam. Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan. Kuat daya ingatan. Gerak hati yang sangat kuat. Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain. Berpenyakit disekitar kepala dan dada. Sangat cemburu dan terlalu cemburu

MEI
Keras hati & degil. Kuat semangat & bermotivasi tinggi. Pemikiran yang tajam. Mudah marah apabila tidak dikawal. Pandai menarik hati & perhatian orang lain . Perasaan yang amat mendalam. Cantik dari segi mental & fizikal. Tidak perlu dimotivasikan. Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain. Mudah dipujuk. Bersikap sistematik (otak kiri). Suka berangan. Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu. Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit. Daya khayalan yang tinggi. Permikiran yang tajam. Pandai berdebat. Fizikal yang baik. Kelemahan sistem pernafasan. Suka sastera, seni & muzik serta melancong. Tidak berapa suka duduk di rumah. Tidak boleh duduk diam. Tidak punya ramai anak. Rajin dan bersemangat tinggi. Agak boros.

JUN
Berfikiran jauh & berwawasan. Mudah ditawan kerana sikap baik. Berperangai lemah lembut. Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood. Idea yang terlalu banyak di kepala. Bersikap sensitif. Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir). Sukar melakukan sesuatu dengan segera. Bersikap suka menangguh-nangguh. Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik. Cepat marah & cepat sejuk. Suka bercakap & berdebat. Suka buat lawak & bergurau. Otaknya cerdas berangan-angan. Mudah berkawan & pandai berkawan. Orang yang sangat tertib. Pandai mempamerkan sikap. Mudah kecil hati. Mudah kena selsema. Suka berkemas. Cepat rasa bosan. Sikap terlalu memilih & cerewet. Kurang mempamerkan perasaan. Lambat untuk sembuh apabila terluka hati. Suka pada barang yang berjenama. Mudah menjadi eksekutif. Kedegilan yang tidak terkawal. Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.

JULAI
Sangat suka didamping. Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki. Agak pendiam kecuali dirangsang. Ada harga dan maruah diri. Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan. Mudah dipujuk dan bercakap lurus. Sangat menjaga hati orang lain. Sangat peramah. Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya. Berjiwa sentimental. Jarang berdendam. Mudah memaafkan tapi sukar melupakan. Tidak suka benda remeh-temeh. Membimbing cara fizikal dan mental. Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang. Layanan yang serupa terhadap semua orang. Tinggi daya simpati. Pemerhatian yang tajam. Suka menilai orang lain melalui pemerhatian. Mudah dan rajin belajar. Suka muhasabah diri. Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama. Suka mendiamkan diri. Suka duduk di rumah. Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan. Tidak agresif kecuali terpaksa. Lemah dari segi kesihatan perut. Mudah gemuk kalau tak kawal diet. Minta disayangi. Mudah terluka hati tapi lambat pulih. Terlalu mengambil berat. Rajin dalam membuat kerja

OGOS
Suka berlawak. Mudah tertawan padanya. Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain. Berani dan tidak tahu takut. Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan. Pandai memujuk orang lain. Terlalu pemurah & bersikap ego. Nilai harga diri yang sangat tinggi. Dahagakan pujian. Semangat juang yang luar biasa. Cepat marah & mudah mengamuk. Mudah marah apabila cakapnya dilawan. Sangat cemburu. Daya pemerhatian yang tajam & teliti. Cepat berfikir. Fikiran yang berdikari. Suka memimpin & dipimpin. Sifat suka berangan. Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat. Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk. Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit. Belajar untuk bertenang. Sikap kelam kabut. Romantik, pengasih dan penyayang. Suka mencari kawan

SEPTEMBER
Sangat bersopan santun & bertolak ansur. Sangat cermat, teliti & teratur. Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik. Pendiam tapi pandai bercakap. Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati. Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur. Kerja yang dilakukan sangat sempurna. Sangat sensitif yang tidak diketahui. Orang yang banyak berfikir. Daya pentaakulan yang baik. Otak bijak & mudah belajar. Suka mencari maklumat. Kawal diri dari terlalu mengkritik. Pandai mendorong diri sendiri. Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia. Suka sukan, hiburan & melancong. Kurang menunjukkan perasaannya. Terluka hatinya sangat lama disimpan. Terlalu memilih pasangan. Sukakan benda yang luas. Bersistematik.

OKTOBER
Suka berbual. Suka orang yang sayang padanya. Suka ambil jln tengah. Sangat menawan & sopan santun. Kecantikan luar & dalam. Tidak pandai berbohong & berpura-pura. Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan. Sentiasa berkawan. Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama. Cepat marah. Macam pentingkan diri sendiri. Tidak menolong orang kecuali diminta. Suka melihat dari perspektifnya sendiri. Tidak suka terima pandangan orang lain. Emosi yang mudah terusik. Suka berangan & pandai bercakap. Emosi yang kelam kabut. Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan). Suka melancong, bidang sastera & seni. Pengasih, penyayang & lemah lembut. Romantik dalam percintaan. Mudah terusik hati & cemburu. Ambil berat tentang orang lain. Suka kegiatan luar. Orang yang adil. Boros & mudah dipengaruhi persekitaran. Mudah patah semangat

NOVEMBER
Banyak idea dalam perkara. Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya. Berfikiran kehadapan. Berfikiran unik dan bijak. Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa. Pemikiran yang tajam. Daya firasat yang sangat halus dan tinggi. Sesuai jadi seorang doktor. Cermat dan teliti. Personaliti yang dinamik. Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia. Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra. Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran. Terlalu degil dan keras hati. Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya. Tak suka marah kecuali digugat. Mudah ambil berat terhadap orang lain. Pandai muhasabah diri. Cara berfikir yang lain dari orang lain. Otak yang sangat tajam. Pandai mendorong diri sendiri. Tidak hargai pujian. Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu. Cuba sampai berjaya. Badan yang sasa. Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik. Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang. Suka duduk d irumah. Sangat rajin dan berkemampuan tinggi. Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia. Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi. Bercita-cita tinggi. Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

DISEMBER
Sangat setia dan pemurah. Bersifat patriotik. Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan. Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa. Bercita-cita tinggi. Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi. Seronok bila didampingi. Suka bercampur dengan orang. Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai. Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur. Tidak pandai berpura-pura. Cepat marah. Perangai yang mudah berubah-ubah. Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi. Benci pada kongkongan. Suka berlawak. Pandai buat lawak dan berfikiran logik.



Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Instagram

Post by Adilla Shahirah | 8:20 pm | 0 Nutella |
Assalammualaikum guys.


 Hi. ada sesiapa yang ada instagram? kalau ada follow me? I will follow you back :D Entri ni pendek je sebenarnya. and Segmen yang Eyra buat tu jangan lupa untuk ajak orang lain join sekali. syarat dah berkurangan.
Instagram : dillaeyra_ 
Thanks kepada yang follow :D



Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Tutorial : Cara Lain Nak dapatkan link MP3

Post by Adilla Shahirah | 8:04 pm | 2 Nutella |
Assalammualaikum.

  1. Pergi MP3 skull
  2. Then, search lagu yang korang nak. 
  3. Dah dapat lagu tu korang EMBED

4. Copy semua tu, then paste dimana-mana dahulu. 
5. Korang copy URL page tu dan make sure ending URL tu ada ".mp3" . 
6. Masukkan URL tadi kedalam coding MP3 player tu . Korang masukkan macam ni . 
7. Then, save. Dah jadi kan? 


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

"Segmen Doodle Dresses (Muslimah) by MMR

Post by Adilla Shahirah | 12:35 am | 0 Nutella |
Assalammualaikum. Hello,


Mari join, ada tiga tempat lagi sebelum cukup 30 orang.

Nama : Dilla
Warna mengikut angka :
1 - ffc5ee
2 - ffffff
3 - ffffff
4 - ffc5ee
5 - ffc5ee
Link Blog : http://elmoblaster.blogspot.com
 Tag : Nabila | Izyan


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Giveaway GEMPAK Cuti Sekolah

Post by Adilla Shahirah | 12:21 am | 1 Nutella |
Assalammualaikum..


Senarai Sponsor
Kedai Online Si Pengembara [LIKE FANPAGE]


Khalidsuxx [FOLLOW BLOG DAN TWITTER]
 - BLOG - TWITTER -

Azmina Nordin [LIKE FANPAGE,FOLLOW BLOG DAN TWITTER]
 - BLOG - TWITTER -

Cik Mun [Follow blog]

BLOG -

Qa Qaisarah [FOLLOW BLOG,LIKE FANPAGE DAN JOIN GROUP]
BLOG - GROUP -

Nadzaty Azahar [FOLLOW BLOG]
BLOG -

Butik Pinkku [LIKE FANPAGE,FOLLOW BLOG DAN SUBCRIBE YOUTUBE]
BLOG - YOUTUBE -

Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Exclusive Giveaway by Double A

Post by Adilla Shahirah | 12:08 am | 1 Nutella |
Assalammualaikum. Hello.


Tag : Nabila | Atikah | Izyan


Syarat – Syarat :
-Mempunyai blog.
-Wajib follow blog  INI  dan  INI dan INI –akan diperiksa
-Add facebook   INI dan INI
-Like page  INI  dan INI dan INI  -wajib
-Like Gmbr   INI  dan  INI dan INI -Wajib
-Share gambar INI 
-Wajib follow, like, add, klik sponser (akan diperiksa)
-Buat 1 post ringkas & menarik  tentang Exclusive Giveaway by Double A
-Tag 3 org
-Bila dah siap post link giveaway kat  comment box AIN , ALIYA @ ANIS sahaja. 

Pemilihan Pemenang : 
- 2x Top
- 3x Entri kreatif
- Random.org

Tamat : 30/11/12

Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Tutorial : Youtube kepada MP3

Post by Adilla Shahirah | 11:59 pm | 0 Nutella |
Assalammualaikum.. K, Eyra nak ajar korang k.


  1. Youtube search lagu yang nak di MP3 kan/ 
  2. Ambil link lagu tu then tukarkan dekat sini 
  3. Lepastu, ikut la nak download or nak link :D



Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Contest Blog Cun Melecun by Ika and Ayu

Post by Adilla Shahirah | 7:22 am | 3 Nutella |
Assalammualaikum...

Tag : Risya | Farah | Nabila


SYARAT PENYERTAAN

1. Blogger.
2. Malaysian.
3. Lelaki dan perempuan sahaja. Yg lain takleh join.
4. WAJIB follow blog Ika,  like fanpage ikafanpage ikatwitter ika dkt sidebar untuk mengetahui perkembangan contest yg ika buat sbb ika akn bgth update kat situu. *jujur*
5. WAJIB follow blog ayu untuk mengetahui sebarang update. *jujur*
6. WAJIB follow/like sponsors. Sponsors akakn check sama ade korg buat ke tk . *jujur*
7. Patuhi semua syarat syarat di atas.


CARA PENYERTAAN

1. Buat post tentang contest ni. Letak "Contest Blog Cun Melecun by Ika and Ayu" dkt title. Letak banner sekali. Post ni mesti menarik! klu nak mng laaa :)
2. Jika korg jumpa contest ni dkt blog ika, linkkan banner tu ke blog ika and klu korg jumpa contest ni dkt blog ayu so linkkan contest ni ke blog ayu.
3. Link www.sayasukacontest.com tidak diterima di cbox. Link tersebut korg perlu letakkan di kotak komen post ni.
4. Tag sekurang-kurangnya tiga orang dan pastikan dorg tahu or penyertaan korg serta merta tidak diterima.


K, banyak hadiah menarik. jom join.


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Done : Tempahan Edit Blog

Post by Adilla Shahirah | 10:35 am | 3 Nutella |
Assalammualaikum. 3 blog Eyra dah edit, jom singgah sambil follow blog mereka :)


Ok, blog Atiekah Zamri. jom follow blog dia. http://tiekahstoriesmorry.blogspot.com/

 Blog Izyan Irdina, kawan Eyra k. jom follow. http://izyanirdina.blogspot.com/

Amalyna punya blog. :) http://ceritasaya-tentangsaya-blogsaya.blogspot.com/

Ok, macam mana Eyra edit? ok?



Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Tutorial : Letak Widget Follower Di blogskin

Post by Adilla Shahirah | 11:37 pm | 8 Nutella |
Assalammualaikum.

Preview :

Blogskin :
- Pergi template dan tukar dari BLOGSKIN ke Blogger template.
- Then Add widget follower di blog korang.
- View blog korang dan tekan CTRL+U serentak.
- Dah buka page source korang, then tekan CTRL+F serentak dan search code di bawah
friendconnect
- Dah jumpa korang copy dari  <script type="text/javascript"> sampai locale: 'en_GB' }, skin); </script>

AMARAN : semua blogger ada yang tersendiri. jangan copy yang Eyra punya.

<script type="text/javascript">    var skin = {};
    skin['FACE_SIZE'] = '32';
    skin['HEIGHT'] = "200";
    skin['TITLE'] = "Follower";
    skin['BORDER_COLOR'] = "transparent";
    skin['ENDCAP_BG_COLOR'] = "transparent";
    skin['ENDCAP_TEXT_COLOR'] = "#333333";
    skin['ENDCAP_LINK_COLOR'] = "#000000";
    skin['ALTERNATE_BG_COLOR'] = "transparent";
 
    skin['CONTENT_BG_COLOR'] = "transparent";
    skin['CONTENT_LINK_COLOR'] = "#000000";
    skin['CONTENT_TEXT_COLOR'] = "#333333";
    skin['CONTENT_SECONDARY_LINK_COLOR'] = "#FFFFFF";
    skin['CONTENT_SECONDARY_TEXT_COLOR'] = "#000000";
    skin['CONTENT_HEADLINE_COLOR'] = "#000000";
    skin['FONT_FACE'] = "normal normal 11px Verdana, Geneva, sans-serif";
    google.friendconnect.container.setParentUrl("/");
    google.friendconnect.container["renderMembersGadget"](
    {id: "div-nitnprozho0u",
     height: 260,
   
   
   
     site: "13055202843865608172",
   
     locale: 'en_GB' },     skin);  </script>



Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Update #1 Segmen : Upkan Follower Pada cuti Sekolah

Post by Adilla Shahirah | 10:52 pm | 3 Nutella |
Assalammualaikum readers :D


Attention untuk peserta segmen. okay, sebenarnya ramai yang suruh Eyra follow back diorang then terfikir lepas segmen ni tamat Eyra akan follow semua peserta. so, pastikan ada widget di bawah. kalau tak ada Eyra takkan follow, maaf yer. Kalau korang punya ada button follow macam tumblr tu pun Eyra takkan follow. maaf, so mulai sekarang korang kena la letak widget tu, bagi memudahkan orang lain :)





Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

♥ Birthday GA by Sharina ♥

Post by Adilla Shahirah | 10:43 pm | 4 Nutella |
Assalammualaikum..


♥ Birthday GA by Sharina sponsored by 
Lyssa,Eita,Maisarah,KinaApitShida and Atiqah ♥ 
thanks a lot :)
Tag : Ini & Ini


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

KEMPEN : PRAY FOR GAZA

Post by Adilla Shahirah | 9:51 pm | 2 Nutella |
Assalammualaikum :')

hmm :'(
tekan banner untuk join kempen ini. 


We Pray For Gaza.
Jom jadi Blogger yang prihatin.


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Segmen: Doodle Babushka Milikku

Post by Adilla Shahirah | 9:39 pm | 0 Nutella |
Assalammualaikum readers and Hello :)


Mari kita join ramai-ramai. esok dah tamat tepat pukul 11.00 pagi :)
Warna baju : Pink
Warna mata : Biru muda
Nama doodle : Dilla


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

New banner

Post by Adilla Shahirah | 9:18 pm | 0 Nutella |
Assalammualaikum. Attention please. kepada yang exchange banner dengan Eyra tolong tukar kepada banner di bawah. sekian, terima kasih :D


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Contest : TOP BEST PHOTOS 2012

Post by Adilla Shahirah | 9:08 pm | 7 Nutella |
Assalammualaikum. jom join..


I'm join :D 


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Hadiah : Segmen Upkan Follower Pada Cuti Sekolah

Post by Adilla Shahirah | 7:13 pm | 1 Nutella |
Assalammualaikum. Hadiah yang tidak seberapa. Tapi kalau nak sponsor boleh je. memang perlu sponsor.


Hadiah :
- Topup RM5 for 2 person by Fatin Alyaa
- Header for 2 person by Sammy
- Doodles for 1 person by Sammy
- Edit bloskin for 2 person by Eyra
- Review blog for 3 person by Eyra

Saguhati :
- Up button for 1 person by Sammy
- Header for 4 person by Eyra


Pembahagian hadiah :
First place : Topup RM5 + Header + Edit Blogskin + Review Blog
Second place : Topup RM5 + Header + Doodle + Review Blog
Third place : Edit blogskin + Review Blog


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Mega GiveAway Dari www.yanayassin.com

Post by Adilla Shahirah | 5:48 pm | 2 Nutella |
Assalammualaikum..


Pengalaman manis selama blogging dapat blogwalking dan join Giveaway/segmen yang dianjurkan. memang awesome bila dapat hadiah :)

Tag : Farah / Syu / Risya

Jom join. banyak hadiah yang di menangi :D
Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Happy Birthday Eqbal Zack (Giveaway)

Post by Adilla Shahirah | 8:13 am | 0 Nutella |
Assalammualaikum. click here to join :D

this is for you. haha x)
HAPPY BIRTHDAY TO YOU!
HAPPY BIRTHDAY TO YOU!
HAPPY BIRTHDAY TO EQBAL!
HAPPY BIRTHDAY TO YOU. x)

MAY ALLAH BLESS YOU :D

Nah, cake for youu. 


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Segmen :- Nak Doodle Muslimah niy ?

Post by Adilla Shahirah | 6:17 am | 3 Nutella |
Assalammualaikum.



Nama Pendek : Dilla
Warna tudung : #FFFFFF
Warna Pensil : #FFBAE5 & #BADAFF

Tag : Faqihah , Cik Fie


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

GiveAway : Specky Kitty By Nayli

Post by Adilla Shahirah | 2:25 am | 1 Nutella |

Assalammualaikum.

Jom join. banyak hadiah menarik :D


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Segmen Sabtu : Jom Cari Follower Bersama AH

Post by Adilla Shahirah | 2:20 am | 14 Nutella |

Tarikh tutup malam ni. 11.50. jom join. :D
Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Contest I Choose To Wear Hijab

Post by Adilla Shahirah | 8:54 am | 6 Nutella |

Assalammualaikum.

K, saya comel. ciptaan Allah. 


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Segmen Cuti-cuti

Post by Adilla Shahirah | 1:31 am | 0 Nutella |
Assalammualaikum.

Syarat-Syarat :
1.Buat entry: 'SEGMEN CUTI_CUTI' (Done)
2.Copy banner kat atas dan link kan ke blog ni (Done)
3.Pastikan entry yang anda buat letak kat komen entry ni ye (Done)
4. Like fan page ini okayy untuk tahu perkembangan (wajib) (Done)
5. Like page ini juga okayy :) (wajib) kalau tidak akan ditolak (Done)


Hadiah-hadiah yang bakal menanti:
1. Dress - Fluffy Bunny Haus
2. T-shirt muslimah & Homemade Chocolate - MoonMay Fabulous Closet
3. Top-up RM10
4. Skirt & Muslimah Blouse - Honey's Collection
5. T-shirt Soulmate & 1box mini calender (100pcs) - MYexe Design

Tarikh Tamat : 3/12/2012


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Wordless Wednesday #3

Post by Adilla Shahirah | 12:55 am | 4 Nutella |
Facts? or not.
Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Keputusan UPSR ditunda?

Post by Adilla Shahirah | 3:32 am | 2 Nutella |
Assalammualaikum. read bawah ni. why ditunda. ergh -.- really tension.

click image
Why?! Why?! 

Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

Tutorial : Link hover berpelangi

Post by Adilla Shahirah | 3:10 am | 2 Nutella |
Assalammualaikum.

 Preview :


Template Designer :
i. Dashboard --> Template --> Edit HTML --> Proceed
ii. Search kod ini a:hover{
iii. Copy code di bawah dan pastekan di bawah a:hover{
iiii. Preview and Save !

Blogskins :
i. Dashboard --> Template
ii. Search kod a:hover{
iii. Copy code di bawah dan pastekan di bawah a:hover{
iiii. Preview and Save !
-webkit-background-clip: text;
color: white;
-webkit-transition: 1.0s;
-webkit-text-fill-color: transparent;
background-image:-webkit-gradient(linear, left top, right top, from(#ea8711), to(#d96363));
background-image:-webkit-linear-gradient(left, #ea8711, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
background-image:-moz-linear-gradient(left, #ea8711, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
background-image:-ms-linear-gradient(left, #ea8711, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
background-image:-o-linear-gradient(left, #ea8711, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
}


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!