Tutorial : Letak Widget Follower Di blogskin

Post by Adilla Shahirah | 11:37 pm | 8 Nutella |
Assalammualaikum.

Preview :

Blogskin :
- Pergi template dan tukar dari BLOGSKIN ke Blogger template.
- Then Add widget follower di blog korang.
- View blog korang dan tekan CTRL+U serentak.
- Dah buka page source korang, then tekan CTRL+F serentak dan search code di bawah
friendconnect
- Dah jumpa korang copy dari  <script type="text/javascript"> sampai locale: 'en_GB' }, skin); </script>

AMARAN : semua blogger ada yang tersendiri. jangan copy yang Eyra punya.

<script type="text/javascript">    var skin = {};
    skin['FACE_SIZE'] = '32';
    skin['HEIGHT'] = "200";
    skin['TITLE'] = "Follower";
    skin['BORDER_COLOR'] = "transparent";
    skin['ENDCAP_BG_COLOR'] = "transparent";
    skin['ENDCAP_TEXT_COLOR'] = "#333333";
    skin['ENDCAP_LINK_COLOR'] = "#000000";
    skin['ALTERNATE_BG_COLOR'] = "transparent";
 
    skin['CONTENT_BG_COLOR'] = "transparent";
    skin['CONTENT_LINK_COLOR'] = "#000000";
    skin['CONTENT_TEXT_COLOR'] = "#333333";
    skin['CONTENT_SECONDARY_LINK_COLOR'] = "#FFFFFF";
    skin['CONTENT_SECONDARY_TEXT_COLOR'] = "#000000";
    skin['CONTENT_HEADLINE_COLOR'] = "#000000";
    skin['FONT_FACE'] = "normal normal 11px Verdana, Geneva, sans-serif";
    google.friendconnect.container.setParentUrl("/");
    google.friendconnect.container["renderMembersGadget"](
    {id: "div-nitnprozho0u",
     height: 260,
   
   
   
     site: "13055202843865608172",
   
     locale: 'en_GB' },     skin);  </script>



Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

8 comments:

Aimi Syahirah said...

Eh3x.. ternampak wajah saya di situ.. 1st dari bawah.;)

Luvellecia said...

Dah copy nak paste kat mana erk ?

nadia said...

eyra, sory kalau banyak tanya dan menyusahkan. nadia nak tanya, kalau dah copy tu nak paste kat mana ye ?

Luvellecia said...

arghh , dah try bnyk kali tpi nape tak jadi . . huhu . .
Kalau dah ada widget follower tu kat template biasa , copy kod yg tu boleh tak ?
Balas kat cbox kite yerw . Thanks , sory kalau tanya bnyk sgt

ᵔᴥᵔ IffahNajihah ᵔᴥᵔ said...

ehh-2. gambar kite pon ad laaa. malu (◡‿◡✿)