Letak Wishlist

Post by Adilla Shahirah | 1:29 am | 1 Nutella |
orry guys , sebab baru buat tutorial wishlist nie . actually dah ramai request tuto nie , tapi entah lah kenapa tak buat . *malas . oo yeah ~ kejamnya aku :(

benda dia macam nie
 


wishlist from my friend , Gi . sorry Eyra ounya wishlist dah buang :)
lets begin !
1. dashboard >page elemnet >add gadget >HTML/Javascript

<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="HERE" checked  />HERE<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="HERE" checked />HERE <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value=" HERE" checked />HERE <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="HERE" disabled />HERE <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="HERE" disabled />HERE <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="HERE" disabled />HERE <br />
</form>
2. PREVIEW . kalau jadi Save :)
note :
HERE : tulias kemahuan korang tuh
CHECKED : benda yang di tick ( yang dah tercapai la konon )
DISABLED : benda yang belum di tick ( belum tercapai )

so pandai-pandai korang lah nak buat dia checked or disabled .
kalau nak tambah lagi , letak
<input type="checkbox" name="mybox" value="HERE" disabled />HERE <br />
ATAS </form> yang bawah sekali tuu .
err. paham ? good luck :)
Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

1 comments: