How to Download Template at Blogskin

Post by Adilla Shahirah | 2:12 am | 1 Nutella |

Assalammualaikum + annyeong, chingu :)

\Bismillahirrahmanirrahim/ Hello fellas. Now, leggo and make it ^^

1. Pergi ke www.blogskins.com and search for templates yang korang nak.
2. Sebagai contoh, korang nak pakai templates  yang PROM SPACE, korang klik pada Blogger Main dekat bahagian Actions untuk download, seperti gambar di bawah :


Klik untuk membesar. Yang Eyra merahkan tu, sila klik yeee ~

3. Nanti dia ade keluar macam notepad. Korang klik pada notepad tu, and nanti dy ade keluar codes2 untuk templates tuh. korang highlight semua and paste dkt Edit HTML bahagian templates. Tapi siapa yang tk pakai classic templates tuh, kene Revert To old Templates dulu tau~~~
4. Finish :)

Okayy, dah siap. Alhamdulillah. Ade tutorial request lagi? ^^


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

1 comments:

ceritera nuramyra said...

sye dah download tp bile paste kat template dye x bole...ade error..bnyak kali dah try..huhuuh