Cute Icon follow your cursor

Post by Adilla Shahirah | 5:17 am | 8 Nutella |
Assalammualaikum. disebabkan Eyra terlalu boring , nak buat satu tuto ni jeiaitu TUTO CUTE ICON FOLLOW CURSOR :) k, memang ada org request. tengok Eyra punya cbox :DD tahu tak apa benda nya ni ? alah yang ni lah :


amacamm , comel tak ? dgn lafaz bismillah , jum belajar ...
1.  Mula-mula pergi ke sini
pesanan kpd pengguna Chrome , anda boleh translate ke English dgn menggunakan right-click, tapi kalau rasa diri tu paham bahasa Jepun , teruskan je lah ...
#click untuk lebih jelas
ada 2 cara sama ada pilih terus or buat sendiri 
2.  kepada yang nak buat sendiri . sila buat akaun dulu , isi tempat kosong dgn jawapan yang tepat . lepastu , log-in akaun korang untuk sahkan .
3. bila dah confirmkan . log-in lah cursor switch tu
4. klik gmbar hammer tu
 
sebenarnya kalau malas sangat , boleh pilih effect yg disediakan , hewhew
7 . pandai - pandai koranglah upload dan pilih
8. Click mana-mana yg patut :
9 . then , bila save akan keluar , klik link yg atas sekali 
10 . Paste kod yg korang copy seperti di bawah ke dalam HTML/Javascript
11 . Save !
Untuk pengetahuan korang , effect ni boleh on/off , nama pun cursor-switch :) sudi-2 komen bagi sesiapa yang dah cuba tuto ni  :)

Credit : Hazirah


Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

8 comments:

Yaya Shakalala said...

Maseihh Kak Eyra sebap buad tuto nyh. Baru nak request tady!

Dayang Farwizah said...

Thanks for tuto and please follow my blog..
http://kawaiidayang13.blogspot.com/

Dayang Farwizah said...

boleh tahu tak cam mana awk buat switch tu dpt dihidekan? boleh buat tuto tak? please! bye!~

Farisha Idayu said...

Wahh ! thanks dear :) ..mnjadik :)

puteri iman said...

Kenapa Tak Boleyy Erkk ?? Dier Kata Salah E-mail Atau Password

nazihah binti mohd salleh said...

kalau guna blogskin boleh guna tuto ni tak