Kawai post tittle

Post by Adilla Shahirah | 11:48 pm | 3 Nutella |
Assalammualaikum, Tuto ni khas untuk pengguna washed denim. Eyra ada request dari sorang ni, dia tanya macam mana nak buat post tittle nampak kawai, and cantik. kay , macam bawah.

Cantik kan. mari kita mulakan.

  1. Dashboard > design > Edit HTML 
  2. jangan lupa Tick Expand Widget.
  3. CTRL+F/ F3 untuk cari code di bawah.
.post blockquote {
Dah jumpa, lepastu lebih kurang bawah  .post blockquote { ada code lain kan? gantikan code tu dengan code di bawah.
.post blockquote {
background:url(http://3.bp.blogspot.com/-8L3fYq_1buM/ToBJn4mNZJI/AAAAAAAABlc/Ny8PVjFTrR0/s1600/linepattern.png);
border: 1px solid #FFC2D5;
color:#2E2E2E;
border-radius: 10px;
padding-top: 10px;
padding-bottom: 10px;
padding-right: 10px;
padding-left: 10px;
margin:1em 40px;
-webkit-transition: 0.5s;
}
.post blockquote p {
border: 1px solid #8ABEEE;
-webkit-transition: 0.5s;
}
i {
last sekali preview dulu baru save.
Kalau menjadi tepuk tangan, kalau tak menjadi sila comment , maybe code dia ada yang salah.

Terima kasih baca entry ni. Jangan lupa datang lagi ke sini!

3 comments:

MissDE said...

Tak menjadi laaa. please help.

Nur Adilla Shahirah said...

@MissDE Tak menjadi? hurmm. maybe untuk blogskin kot. nanti saya try lain.

~ Abu Zhar~ said...

Assalam.. kak Dilla tolong siarkan blog sya please..